angelika Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 jeśli ktoś zna przepis na gofry to bardzo proszę moje dzieci je uwielbiają a nabyłam użądzenie do pieczenia gofrów Cytuj
vogelka Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 to jest przepis na gofry holenderskie (nie mam pojęcia dlaczego holenderskie) ale są bardzo dobre:) składniki: 300 g mąki 0,5 l mleka 15 g proszku do pieczenia 75 g cukru (pudru lub normalnego) 100 g margaryny (miękkiej) jak zrobić: Wszystkie składniki miksujemy, aż powstanie gładkie, naleśnikowe ciasto. Wylewamy je na natłuszczoną i nagrzaną gofrownicę. bardzo dobre z bitą śmietaną Cytuj
vogelka Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 zapomniałam jeszcze dwa jajka Cytuj
angelika Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 bardzo dziękuję jutro wyprubuję Cytuj
Jola_A. Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 0,5kg maki 4 jaja 0,4 l mleka 15 dag margaryny 3 dag cukru pudru 2 dag proszku do pieczenia cukier waniliowy jaja utrzec z cukrem na pulchna mase,a nastepnie stopniowo dodawac make wymieszana z proszkiem do pieczenia,mleko,roztopiona margaryne i pozostale skadniki.wymieszac Ciasto powinno miec konsystencje gestej smietany. pa pa Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 ja proponuje jeszcze cos co może zabżmi dziwnie ale do ciasta należy dodać 2 łyżki amjonezu. Gofry napewno będą wtedy chrupiące Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 30DKG MAKI 8 DKG CUKRU PUDRU 2 JAJA 1/2SZKL OLEJU 1/2 LITRA MLEKA 2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA SZCZYPTA SOLI CUKIER WANILIOWY TE SKLANIKI WSZYSTKIE POLACZYC ROBOTEM, ALE CHCE ZAZNACZYC ZE WYCHODZA PYSZNE ALE NA GLEBSZEJ GOFROWNICY, SPRAWDZONE TO. JA MA DOSC GLEBOKA GOFROWNICE I MI WYCHODZA WYSMIENITE A KOLEZAKA WZIALA PRZEPIS I PIEKLA NA TAKIEJ PLYTSZEJ GOFROWNICY I OKAZALO SIE ZE TO NIE TO. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi