Kasia M. Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Kokosanki Składniki: 4 białka 15 dag cukru (jakieś 7 dużych łyżek) 15 - 20 dag wiórków kokosowych (ja użyłam farbowanych żółtych i pomarańczowych) 1 mała torebka cukru waniliowego 3 łyżki bułki tartej Wykonanie: Białka ubić na gęstą pianę, dodawać powoli cukier (i cukier waniliowy). Gdy piana stanie się gładka wsypać wiórki i bułkę tartą i mieszać przez jakiś czas aż wiórki "wpiją" białka (masa będzie gęsta i zacznie się rozsypywać, tzn. że gotowe). Nagrzać piekarnik do 150 st.C. Blachę wyłożyć najlepiej folią aluminiową, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą (wtedy kokosanki się nie przykleja :grin:) Brać w ręce małe porcje masy i ugniatać kuleczki. Układać na blasze. Nie rosną podczas pieczenia więc można kłaść blisko siebie. Piec ok 15-20 minut aż zaczną się przypiekaćna czubkach. SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.