Gość Toony Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Cześć mam taki mały problem. Polega on na tym, że znalazłem sobie przepis potrawy. A wygląda on następująco : Składniki: 1-1,5 kg.schabu 2 śmietany 18% 0,5 kg.pieczarek 2 duże cebule sol i pieprz Przygotowanie: Schab pokroić w plastry i przyprawić je z dwóch stron solą i pieprzem.potem smażymy je na brązowy kolor i kładziemy na talerz . Na tej samej brytfance i tłuszczu dajemy pokrojoną cebule i pieczarki i czekamy aż zmiękną ok. 20 min.Potem do pieczarek i cebuli dodajemy usmażony schab i zalewamy to jednym litrem wody .Jak cześć wody (sosu) się wygotuje dodajemy śmietanę i można sobie jeszcze według gustu przyprawić . I teraz mój problem polega na tym, że o to tej potrawie brakuje charakteru. I prosił bym o jakieś pomysły czym można by doprawić tą potrawę, aby nabrała charakteru i miłego dla podniebienia smaku. Z góry dzięki :grin: Cytuj
k@sia Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Moim zdaniem powinieneś doprawić tę potrawę takimi przyprawami jakie lubisz, po prostu... :grin: Cytuj
mart Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 mozesz do smietany dodac zupe cebulowa( w proszku) lub grzybowa albo nawet obie. Zobacz np tu https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...l=zupa+cebulowa Cytuj
DeLarge Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 kostki smakowe knorra: czosnek, cebula Cytuj
Gość Toony Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Moim zdaniem powinieneś doprawić tę potrawę takimi przyprawami jakie lubisz, po prostu... :grin: K@siu może i powinienem jakimi ja lubię, ale nie wszystko ze sobą dobrze smakuje. Dlatego też pytam się ludzi i będę próbował różnych pomysłów. I wielkie dzięki za wszelakie pomysły :-( Cytuj
Niedzwiadu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 to tak pieczarki z cebula można doprawić bazylia majerankiem estragonem ja lubie tez dorzucić tymianku :mrgreen: a majranku dużo lepiej nie dawać bo jest bardzo intensywny. i potem można dodać schab i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż schab będzie miekki na koniec wyciągnąć schab i pieczarki z cebula doprawić śmietana. Ale w sumie z tej śmietany pieczarek i cebuli można tez zrobić sos... po duszeniu wyciągnij mięso i wlej na patelnie śmietanę, po czym mieszając co jakiś czas pilnuj aby się nie przypaliła, wyłącz patelnie aż z śmietany zrobi się sos i na koniec dopraw Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.