zdzisiu197 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 siemka. potrzebuję przepisu na jakieś proste (jestem totalnym amatorem) i tanie ciasto. z góry dzięki za pomoc Cytuj
fredzia Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Polecam ciasto owocami,jest proste i tanie zawsze sie udaje. Cytuj
zdzisiu197 Opublikowano 18 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 a może jakieś propozycje, link czy coś? Cytuj
Gosia77 Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6660 tutaj jest prosty przepis :) Cytuj
Gość slawko1977 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Moja propozycja BISZKOPT Z MAKIEM SKŁADNIKI: CIASTO: 4 jaja, 1 szklanka cukru, 4 łyżki oliwy, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, MASA: 1,5 szklanki maku, 3 jaja, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 25 dag margaryny, zapach migdałowy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Białko ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, mąkę, oliwę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Wlać do tortownicy i piec ok 30 minut. Mak zalać wrzącą wodą. Po 20 minutach zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie odlać i dwa razy zmielić w maszynce. Połączyć z jajami, mąką ziemniaczaną oraz z zapachem. Zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gęstniejącą gorącą masą przełożyć przekrojony biszkopt (najlepiej jeśli jest upieczony poprzedniego dnia). Wierzch ciasta można polać polewą kakaową i udekorować bakaliami. Cytuj
Gość ewa77 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 https://www.smaczny.p...?showtopic=6660 tutaj jest prosty przepis 🙂 Przepis rewelacyjny - pomimo tego, ze obawiałam się, że nie wyjdzie wyszło super, serdecznie dziękuję za przepis - będzie to moje popisowe ciasto:) Cytuj
Gość tom10 Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 witam mam dla wszystkich łakomczuchów łatwy i smaczny przepis na gofry jest super każdemu wychodzi polecam super gofry Cytuj
skuwiakowa Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Przepis na szybkie i tanie ciasto: BISZKOPT Z OWOCAMI I PIANKĄ Składniki na biszkopt: 4 jajka 10 dkg cukru pudru ( pół szklanki) 10 dkg mąki ( ja daje ok. 3/4 szkl.) 4 łyżki śmietany łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Ubij pianę z białek, pod koniec ubijania dodaj ok. 3 dkg cukru pudru. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem na pulchna masę, dodaj śmietanę, lekko wymieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia. potem łyżką dodawaj pianę i tą łyżką delikatnie mieszaj (NIE MIKSUJ!). piec w nagrzanym piekarniku 25-30 min w 180 st. C. Pieczemy w mniejszej blaszce kwadratowej. biszkopt wyrasta cieńki, typowy na spód. Pianka: galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku śnieżka ubić śnieżkę. Potem dodawać stopniowo już gęstniejącą galaretkę i miksować. Na biszkopt wykładamy owoce, zalewamy pianą i wstawiamy do lodówki by zastygła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi