Meritsu Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zagniesć 3 szklanki mąki z 1,5 kostki masła oraz paczką proszku do pieczenia. Wziąć 3 lub 4 jajka, 12 łyżek cukru i mleka, aromat waniliowy, zmiksować, dodać do reszty ciasta i razem zagnieść. Ciasto przełożyć do formy, ułożyć ćwiartki kwaśnych jabłek (antonówki albo renety najlepiej:) i posypać cynamonem. Piec 40- 50 min. w ok 180'C. Cytuj
Vjesja Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Ile gram ma taka paczka proszku do pieczenia? Ja mam torebki po 20g! Cytuj
Meritsu Opublikowano 6 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 tak z 15g powinno być w sam raz. Szczerze mówiąc, najczęściej robię to ciasto po prostu "na oko" i wtedy najlepiej wychodzi:))) Pozdrawiam!!! Meritsu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.