teresap Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Przepis mam już 10 lat od Basi którą pozdrawiam Boczek rozbić posolić i zostawić na 2 godz. Przygotować mięso jak na mielone kotlety (bez cebuli) jak ktoś lubi można dodać czosnku starty lub przeciśnięty przez praskie Boczek smarujemy chrzanem (niekoniecznie)potem posypujemy majerankiem + farsz rozsmarować i na brzeg ugotowano na pół twardo marchewkę lub parówkę Zwinąć boczek w ściereczkę , obwiązać Ściśnięty boczek wkładamy do wrzącej wody doprawionej solą, pieprzem, liść, zielem angielskim Gotujemy 2 godz. Roladę wyjąc zimną z ścierki SMACZNEGO Polecam i zachęcam !!! Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Tereniu bardzo apetycznie prezentuje się ta rolada. Pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 7 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 "INA" mam nadzieję że tak jak wygląda tak będzie smakować POZDRAWIAM :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.