ina12 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 1 1/2 szklanki kulek wyciętych z arbuza 20 dag kiełbasy szynkowej 15 dag sera edamskiego 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko 1/2 puszki kukurydzy ( 20 dag) 1 czerwona cebula (6 dag) 2 owoce kiwi ( 15 dag) 4 plastry ananasa z puszki Sos 1 słoik majonezu (30 dag) 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Kiwi umyć, obrać, zalać wrzatkiem, gotować 2 min, a następnie osączyć i ostudzić. Cebulę obrać. Kiełbasę, ser, ananas, kiwi i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę osaczyć z zalewy. Kilka kulek arbuza odłożyć do przybrania, pozostałe połączyć z resztą składników. Przygotować sos: Majonez,jogurt i sok z cytryny wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę polać sosem i przybrać kulkami arbuza. Przepis posiadam z wydania "Sałatki i surówki". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.