ina12 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 4 jaja 2 dag masła łyżka koncentratu pomidorowego łyżka posiekanej zielonej pietruszki 2 łyżki startego ostrego sera n.p. tylżyckiego, sól, pieprz 4 łyżki gęstego majonezu łyżka ketchupu łyżeczka musztardy ogórek konserwowy Ugotowane na twardo jaja obrać ze skorupek, pokroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z masłem dodając koncentrat pomidorowy i zieloną pietruszkę, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodać starty na drobnej tarce ser, przygotowaną masą napełnić kopiasto połówki białek. Ułożyć je na półmisku, polać majonezem wymieszanym z musztardą i ketchupem, dekorować ogórkiem i natką zielonej pietruszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.