jotka Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 wg. książki "Marzenia konesera" Amaretto Iced Coffee Składniki: 500ml lodów waniliowych ½ litra mocnej, zimnej kawy 4 łyżki likieru Amaretto 200 g śmietany o wysokiej zawartości tłuszczu 1 op. cukru waniliowego drobno pokruszone orzeszki Przygotowanie: Umieść jedną porcję lodów na dnie każdej ze szklanek. Polej je likierem Amaretto, a następnie zalej kawą. Ubij śmietanę wraz Ja osobiście daję więcej Amaretto ok 5-6 no i zaparzam astrę bo ma delikatniejszy smak i jest bardziej aromatyczna.. Banana Cafe Składniki: 2 banany ¼ litra mocnej kaw Astry ¼ litra zimnego mleka (ja tutaj daję różne rodzaje mleka smakowego- np. bananowego.) 30 g cukru plasterki banana do dekoracji 4 listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Umieść wszystkie składniki w blenderze i dobrze zmiksuj. Zmocz obrzeża szklanki i zanurz je w cukrze. Wlej mieszankę kawowo-bananową do szklanek i udekoruj każdą z nich plasterkami banana oraz listkiem mięty. Cytuj
muszka1 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 A ja mam do Ciebie pytanie , czy uzywasz jakiejs konkretnej kawy astry do tego przepisu ? Cytuj
mart Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 bardzo polecam cafe babana, znam troszke inny przepis,miksuje zyrafa banana ze 120ml mleka, lyzeczka kawy rozpuszczalnej i lyzeczka cukru, najlepsze oczywiscie zimne, mniam Cytuj
muszka1 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Tez wyglada na bardzo smakowicie ,ale ja jednak mysle sobie ze tutaj nie przejdzie u mnie ta kawa z bananem ,bo nie przepadam za tymi owocami. Cytuj
KiBolek Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 proponuję przełamać się i spróbować kawy bananowej-najlepsze połączenie to banan z karmelem. Można użyć banana, ale polecam też dobrej jakości syropy smakowe, najlepsze według mnie są firmy Monin, chociaż trudno je dostać. gałka lodów waniliowych zmiksowana z espresso, mlekiem i odrobiną właśnie syroów bananowego i karmelowego=pycha druga wersja lody waniliowe+espresso+mleczko kokosowe=mega pycha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi