teresap Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Dostałam ostatnio trochę serka topionego i dzieci nie chciały jeść, więc poszukałam past i znalazłam te dwie. Serki poszły !!! Dzielę się bo może ktoś ma podobny problem z serkami lub zna lepsze pasty ??? Pasta na chlebek 2 jajka1 serek topiony2 ząbki czosnku WykonanieJajka gotujemy na miękko i gorące ugnieść, rozetrzeć z serkiem+ czosnek starty na tarce. Można dodać 1 łyżkę majonezuPasta jest rzadka 1 jakI 2 dlatego trzeba ją zrobić na noc.II WERSJA2średnie cebule 2 serki topionekonserwa rybna w oleju 3 jajka na twardoPieprz 1 łyżka musztardy2 łyżki śmietany18% gęstejWykonanieCebula drobna kostka posolić + serek i rozetrzeć + ryba razem z olejem równa się jednolita masa + jajka kostka +musztarda wymieszana z śmietaną i pieprzem równa się PASTAPOLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Hmm ciekawa propozycja :) Osobiście jestem fanką serków topionych, ale już mi się trochę przejadły :D Myślę, że z takiej innowacji będzie zadowolone nie tylko moje podniebienie ;) Cytuj
Gość marlen Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 wypróbuję jeszcze dzisiaj :) Cytuj
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Tak, świetny pomysł i u mnie tez synek normalnie serka nie zje a tak jak najbardziej Cytuj
Spoon Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Ja polecam pastę z sera typu feta z brokułami, czosnkiem, solą i pieprzem :) Cytuj
Gość Fifek Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Fajny pomysł na zastosowanie serka topionego. Cytuj
sendej Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Ja taką pastę robię w nieco innych proporcjach tak jak to jest przedstawione tutaj:https://przepisy-studenckie.blogspot.com/2013/12/pasta-jajeczna.html , tak że serek jest tylko medium zlepiającym jajka bo to one moim zdaniem powinny stanowic sedno tej pasty. Chciałbym również zaznaczyć że serki topione są smaczne i tanie ale jednak nie polecałbym ich jeść zbyt często bo są po prostu niezdrowe. Są produktem wysokoprzetworzonym zawierającym bardzo dużo tłuszczu (zwłaszcza w tych tańszych serkach). Cytuj
makagn82 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 jeżeli dzieci nie chcą czegoś jeść to warto tę potrawę jakoś urozmaicić - na przyład, aby była wielokolorowa :) czyli pasta nie może być jednolita - niech będą tam zielone, czerwone, żółte elementy - np. szczypiorek, rzodkiewka, papryka czerwona, papryka zielona, papryka żółta.... od razu będą zainteresowane i zjedzą Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 serek topiony + szproty w sosie pomidorowym + mała cebula pokrojona w kosteczkę + łyżka majonezu ( lub gęstego jogurtu naturalnego ) + szczypta pieprzu ziołowego = sami zobaczcie co było dalej - polecam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.