sylwuśka Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Skladniki : 250 gram mniejszych pieczarek sok z cytryny sól bulka tarta 1 zabek czosnku maslo do smazenia Pieczarki myjemy, przekrajamy na pól. Maslo rozgrzewamy na patelni. Pieczarki zucamy na rozgrzana patelnie, kropimy cyrtyna. Zabek czosnku przekrajamy na pól i wyciskamy na pieczarki.Dodajemy sól. Smazymy je na srednim ogniu, gdy nabiora koloru i troszke sie skurcza posypujemy wszystko bulka tarta i mieszamy :) Pieczarki dobre na kazda okazje.Doskonale do kotletow schabowych,mielonych i kurczaka, jak rowniez do roznych innych mies.Sprawdzaja sie doskonale do potraw z grila. Mój máz za nimi przepada :) Zycze smacznego :) Cytuj
Iwona01 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Ciekawy przepisik. Przy najbliższej okazji na pewno go wykorzystam. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 8 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Dziekuje Iwonko :) Ja właśnie jestem w trakcie ściągania programu do zdjęć, już niedługo pouzupełniam swoje braki :) Cytuj
IGA Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Też mi się podoba ten przepis. Do tej pory robiłam pieczarki do obiabu tak jak schabowe - duże kapelusze panierowałam w jajku i bułce tartej, Twój sposób wydaje mi się ciekawszy. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj
mart Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 no koniecznie musze zrobic, proste a na pewno pyszne, tak zawsze robie fasolke szparagowa ale nie pieczarki, tak sobie powyslalam teraz ze w ten sposob mozna robic rozne warzywa (oczywiscie podgotowane wczesniej ) np: kalafior, marchewke, brukselke, ziemniaczki... mniam Cytuj
sylwuśka Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Mart z pewnoscia mozna robic tak rozne warzywka ;) Ja robie tez mieszanki wazywne z tym ze do nich dodaje sól, maslo i bulke tarta. A w pieczarkach jest jeszcze czosnek :shock: i Ja uwazam, ze pieczarki wlasnie maja to do siebie, ze smazone na patelni puszczaja wode i miékná :shock: No poprostu maja pyszny smak kazdy musi sam sie przekonac :) Pozdrawiam :) Cytuj
Iwona01 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Przepis został dziś wypróbowany :mrgreen: i tak przygotowane pieczarki wszystkim smakowały. Z pewnością jeszcze nie raz je przygotuję :) Cytuj
mart Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Pyszne te pieczarki tylko nastepnym razem nie bede kropila cytryna bo przeszkadza mi ten kwaskowaty posmak a dodalam tylko odrobinke ale i tak pyszka!!! Cytuj
sylwuśka Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Ciesze sie ze przepis zostal wypróbowany i ze smakowal :D Cytuj
Luczexx Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 inny przepis na pieczarki, które mogą stanowić albo podstawę do sosu lub dodatek do dania podaje Lucyna Ćwierczakiewiczowa: oczyszczone i pokrojone pieczarki gotować na małym ogniu z dodatkiem wody lub białego wina i soku z cytryny (aby były białe). nastepnie wyjąc z wody i przesmażyć, zaciągnąć, lub podać gotowane. ja osobiście preferuje dosalanie kostkami rosołowymi, w tym przypadku użyłbym grzybową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.