Stokrotka Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Mój mąż nie może jeść majonezu (od czasu do czasu zaserwuję, ale staram się rzadko), stąd moje pytanie: czym można majonez zastąpić? Jest tyle pysznych sałatek, ale większość z majonezem... Poradźcie proszę, co zrobić. Cytuj
zebcia Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Ja zamiast majonezu dodaję do sałatek jogurt naturalny najlepszy dr oetkera bo nie zawiera skrobi i żelatyny. Niektóre sałaki przygotowuję z oliwą i ziołami i daję łyżkę śmietany. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Hej do salatek zamiast majonezu mozesz dodac wlasnie jogurt naturalny lub gęstą smietane. Ja czasami mieszam smietane z jogurtem :) Cytuj
Stokrotka Opublikowano 8 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi. Wypróbuję przy najbliższej okazji, czyli w sobotę. Pozdrawiam :) Cytuj
kondi Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 ja tez ciężko trawię majonez ,więc zamiast majonezu daję creme fraiche nie wiem czy w Polsce teraz taka dostaniesz ale musi być więcej jak 9% ale nie kremówka , tj gęsta śmietana pomiędzy słodką a kwaśną . i dodaję tylko do smaku troszkę musztardy i majonezu, sałatka jest lekka i smaczna Cytuj
Grzegorz Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Roztapiam serek topiony we wrzątku , po ostygnięciu dodaję jogurt naturalny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi