Skocz do zawartości

Ciasto Serowe Z Nadzieniem


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce sie z Wami podzielic pyszna przekaska, przepis znalazlam na jakiejs rosyjskiej stronie, przetlumaczylam i zrobilam, wyszlo bardzo dobre, cos w smaku pomiedzy pizza a ciastem francuskim :) warto sie przekonac miekka margaryna 100g serek typu philadelphia 100g tarkowany ser zolty 70g maka 1,5 szklanki suche drozdze - lyzeczka goraca woda- 3 lyzki nadzienie: pieczony kurczak (rozdrobniony) lub kielbasa, szynka, parowka, groszek, co kto lubi, moze byc nawet bez niczego, ja robilam z szynka, bekonem i kukurydza z puszki jajko Miekka margaryne wymieszac z serkiem , dodac wode, przemieszac dodac tarty ser zolty, dokladnie wymieszac, ja mieszalam lyzka, na wierzch przesiac make,dodac drozdze, wyrobic, mozna mikserem ja wyrabialam reka, ciasto sie klei ale nie dosypywac zbyt wiele maki poniewaz przy walkowaniu bedziemy podsypywac. Stolnice oproszyc maka i rozwalkowac ciasto na okolo centymetr, zlozyc na pol i znowu na pol (jak nalesnik), powtorzyc ta czynnosc 6-7 razy za kazdym razem oproszajac stolnice maka zeby ciasto nie przywieralo.Przy ostatnim razie polozyc na ciescie farsz ponownie zlozyc na cztery, nakryc scierka i zostawic na okolo godzine. Pozniej rozwalkowac na okolo 2 cm i pociac na kwadraciki (3cm) ulozyc na blaszce wylozonej papierem, nakryc i poczekac jeszcze 15 min, w tym czasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni, kwadraciki posmarowac rozbeltanym jajkiem i piec okolo 30min do uzyskania zlotego koloru, po wyjeciu trzeba dac im lekko ostygnac. Polecam! Jedlismy z keczupem.

post-11358-1255019924_thumb.jpg

post-11358-1255019991_thumb.jpg

post-11358-1255020023_thumb.jpg

post-11358-1255020051_thumb.jpg

post-11358-1255020063_thumb.jpg

Opublikowano

jesli te osoby to dzieci to moze wystarczy, nie wiem, my bylismy bardzo glodni :) (jak zwykle) wyszlo 20 takich kwadracikow ale jak widac na zdjeciach duze to one nie sa

Opublikowano

Ja też dziś robiłam tą potrawę;) Zniknęła w mgnieniu oka:), nie zdążyłam nawet zrobić zdjęcia. Wszyscy stwierdzili ze pyszne:). Napewno będę kombinowała z innymi dodatkami. Wielki plus za przepis:). Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.