mart Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Chce sie z Wami podzielic pyszna przekaska, przepis znalazlam na jakiejs rosyjskiej stronie, przetlumaczylam i zrobilam, wyszlo bardzo dobre, cos w smaku pomiedzy pizza a ciastem francuskim :) warto sie przekonac miekka margaryna 100g serek typu philadelphia 100g tarkowany ser zolty 70g maka 1,5 szklanki suche drozdze - lyzeczka goraca woda- 3 lyzki nadzienie: pieczony kurczak (rozdrobniony) lub kielbasa, szynka, parowka, groszek, co kto lubi, moze byc nawet bez niczego, ja robilam z szynka, bekonem i kukurydza z puszki jajko Miekka margaryne wymieszac z serkiem , dodac wode, przemieszac dodac tarty ser zolty, dokladnie wymieszac, ja mieszalam lyzka, na wierzch przesiac make,dodac drozdze, wyrobic, mozna mikserem ja wyrabialam reka, ciasto sie klei ale nie dosypywac zbyt wiele maki poniewaz przy walkowaniu bedziemy podsypywac. Stolnice oproszyc maka i rozwalkowac ciasto na okolo centymetr, zlozyc na pol i znowu na pol (jak nalesnik), powtorzyc ta czynnosc 6-7 razy za kazdym razem oproszajac stolnice maka zeby ciasto nie przywieralo.Przy ostatnim razie polozyc na ciescie farsz ponownie zlozyc na cztery, nakryc scierka i zostawic na okolo godzine. Pozniej rozwalkowac na okolo 2 cm i pociac na kwadraciki (3cm) ulozyc na blaszce wylozonej papierem, nakryc i poczekac jeszcze 15 min, w tym czasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni, kwadraciki posmarowac rozbeltanym jajkiem i piec okolo 30min do uzyskania zlotego koloru, po wyjeciu trzeba dac im lekko ostygnac. Polecam! Jedlismy z keczupem. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Mnie to się podoba, ale czy dobrze zrozumiałam po ostatnim wałkowaniu nakładamy farsz i jeszcze raz wałujemy na grubość 2 cm :) Farsz nie ucieknie :) Cytuj
mart Opublikowano 8 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 nie ucieknie, nic sie z nim nie dzieje, walkuj delikatnie od srodka do gory a pozniej od srodka w dol, zobaczysz sama ze latwo pojdzie :) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 W takim razie niebawem zaskoczę rodzinkę :) O efektach powiadomię :) Cytuj
mart Opublikowano 8 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 jasne :) bede czekala, w razie pytan jestem :) aha, nam tak smakowalo ze zjedlismy wszystko we dwoje na kolacje Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Ja bym chciała zrobić to na 6 osób wystarczy :) Cytuj
mart Opublikowano 8 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 mysle ze bedzie za malo, moze zrob z podwojnej porcji, chyba ze beda tez inne przekaski wtedy ok Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Ok > pierwszy raz zrobię tak jak polecasz :) Najprawdopodobniej próba będzie w sobotę :) Synowi się spodobało :) Cytuj
mart Opublikowano 8 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 jesli te osoby to dzieci to moze wystarczy, nie wiem, my bylismy bardzo glodni :) (jak zwykle) wyszlo 20 takich kwadracikow ale jak widac na zdjeciach duze to one nie sa Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Te dzieci to 25- 23 latki :) Może byc mało , ale myślę że na próbę jako dodatek wystarczy :) Cytuj
mart Opublikowano 8 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 no tak, duze dzieci :) bedzie musialo wystarczyc a jak sie spodoba to nastepnym razem zrobisz wiecej :) Cytuj
ajaj Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Katarzyno, ja rowniez z niecierpliwoscia czekam na twoja odpowiedz. Zaciekawilo mnie to danko wiec jestem ciekawa twojej opini. Cytuj
fredzia Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Robiłam to ciasto jest dobre.Wszystkim bardzo smakowało.Powiedzieli że lepsze niż picca. Cytuj
tysia_90 Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Ja też dziś robiłam tą potrawę;) Zniknęła w mgnieniu oka:), nie zdążyłam nawet zrobić zdjęcia. Wszyscy stwierdzili ze pyszne:). Napewno będę kombinowała z innymi dodatkami. Wielki plus za przepis:). Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.