sylwuśka Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Karkówka (Ja robiłam z 4 większych plastrów) Cebula Marchewka Żółta papryka Por Karkówkę przygotowujemy dzień wcześniej lub kilka godzin przed obiadkiem. Kroimy w kostkę i nacieramy papryka słodką i ostrą, czosnkiem, majerankiem.(wstawiamy do lodówki by mięsko przeszło przyprawami) Na rozgrzana patelnie rzucamy mięso i smażymy na mocnym ogniu tak by pory w mięsie się zamknęły J . Gdy mięsko będzie podsmażone wrzucamy cebule pokrojona w piórka i chwile smażymy wszystko razem. Następnie zalewamy wszystko woda. Wrzucamy : pokrojona w kostkę lub plasterki marchewkę, porę i paprykę ( ja pokroiłam swoją w paski ). Dosypujemy przypraw soli, pieprzu wegety lub ziarenek smaku. -> wedle gustu Wszystko dusimy razem na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając i podlewając wodą. Im mięso dużej się dusi tym gulasz jest pyszniejszy. U mnie przeważnie trwa to 1-1,5 godz. Gdy uznamy ze już wygląda smakowicie, zaprawiamy go śmietaną. Ja swój gulasz zagęszczam. ( 1 łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczam w odrobinie wody, w oddzielnej szklance i wszystko wlewam do gulaszu). Wczoraj podawałam mój gulasz z makaronem, posypała go pietruszka do smaku. Dołączam zdjęcia. surowe mięso natarte przyprawami gulasz na patelni gulasz na talerzu Cytuj
minia51 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Ładnie wygląda, Ja nie jadam "tłustego". Myślę że można to zrobić ze schabu, czy filetów z indyka. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 8 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Też uważam, że powinno być pyszne z każdego rodzaju mięskiem :) Cytuj
ala291 Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 taki gulasz lubię i taki tez robię, z różnych mięs,nawet z drobiowego,jest bardzo smaczny :) fajny przepis Sylwuśka,pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi