Lordi Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Tym razem chciałbym poruszyć temat używania w naszych kuchniach składników "niekonwencjonalnych", mam na myśli na przykład kwiaty jadalne, liście winogron, wiecie o co chodzi. Jakieś rzeczy, które z pozoru do jedzienia się nie nadają, a jednak możemy ich używać. Więc jakich "składników niekonwencjonalnych" używaliście? O jakich słyszeliście? Gdzie można znaleść na ich temat więcej informacji? Śmiało, wypowiadajcie się :) Cytuj
mac51 Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Słyszałem o kwiatach cukinii smażonych na głębokim oleju. Ciasto robimy z mąki, żółtka, wody (gęstość jak na naleśniki) Maczamy kwiaty i smażymy. Nie jadłem, więc nie wiem jak smakują :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.