sylwuśka Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Witam wszystkich Zamierzam upiec ciasto, lecz nie bardzo jestem zaprzyjazniona ze swoim piekarnikiem. Znajduja sie w nim dwa pokrétla jedno z temperaturá, a drugie sluzy tego skad dobiega cieplo. I tu jest pies pogrzebany, nie mam pojecia na ktorym mam upiec ciasto, by bylo napewno dobre. Postaram sie opisac, sa tam cztery kwadraciki: 1.dwie kreski proste jedna na dole, jedna na górze 2.jedna kreska prosta na dole 3.jedna krótka falowana kreska na górze 4.jedna dluzsza falowana kreska na górze Tak myslalam, ze pierwszy kwadracik z dwiema kreskami bedzie dobry, by ubiec ciasto, no ale cóz nie jestem pewna w 100%. Prosze o pomoc Cytuj
mart Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 tak sylwuska, na pierwszym bedzie dobrze, zawsze wlasnie na takim wypiekam, to oznacza ze bedzie pieklo od gory i od dolu, dwojka to tylko od dolu a falowana kreska to prawdopodobnie grill Cytuj
mac51 Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Wszystko się zgadza...falowana opiekacz, grill .Ja też piekę na włączonym góra, dół plus włączony termoobieg :) Cytuj
Nuta_Cynamonu Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Termoobieg nie nadaje się do pieczenia wszystkich ciast.... ja większość piekę na góra+dół, bez termoobiegu... radzę też w ten sposób upiec. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 11 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Dziekuje wszystkim za pomoc. Zaraz zabieram sie za pieczenie, jak wszystko wyjdzie pysznie dodam zdjecia :) Pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.