Niedzwiadu Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam. popieram zdanie Luczexa i Moniki. ale tez trzeba uważać aby nie dodać za dużo tłuszczy typu oliwa, olej czy masło ponieważ ciasto będzie za ciężkie i nie będzie chciało wyrosnąć. A co do dobrze wygarownego cista na pizze to nie należy go za mocno wałkować ponieważ utraci swoje właściwości czyli jak za mocno wywałkujemy to bedzie pizza jak papier, najlepiej ciasto rozwałkować tak max do 4 mm Cytuj
Gość ayayayay Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam ja mam nastepujący problem robie pizze z takiego przepisuL szczypta soli i cukry 50g drożdzy mieszamy w 3/4 szklanki ciepłej wody i dajemy 400g mąki i 4 łyżki oleju.Mój problem jest następujący pizza jest dobra ale ciasto nigdy sie tak łądnie nie przyrumieni zawsze wychodzi mi takie białe przy bokach pieke 20 minut na 180 stopni w czym może być problem?Oliwa z oliwek robi dużą różnice? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.