sylwuśka Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Takie dla leniuszków ;) Proste, szybkie ale smaczne :shock: Potrzebne bedzie: biszkopt smietana kremówka cukier puder cukier waniliowy 1 puszka brzoskwin pól puszki róznych owoców dzem ananasowy Biszkopt cienki. Mój byl kupywany (mialam w domku wiec musialam wykorzystac). Biszkopt nasáczylam: sokiem z brzoskwin+wódka. Biszkopt smarujemy dzemem ananasowym. Krem : miksujemy kremówke z cukrem wniliowym i cukrem pudrem. Wykladamy krem na nasza ananasowa mase. Na smietane wykladamy nasze owoce z puszki :shock: Wkladamy do lodówki na jakis czas. W zupelnosci wystarczy godzinka :) Naprawde bardzo szybkie ciasto i smaczne :) Cytuj
Tulsa Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Proste,szybkie,wydaje mi się być ciekawe (i przede wszystkim bez pieczenia-czyli coś dla mnie,bo mój piekarnik gazowy wszystko pali). :shock: Jutro na pewno je zrobię i dam znać jak wyszło. :) Mam jeszcze pytania do autorki: ;) czy może być jakiś inny dżem zamiast ananasowego?Nie przepadam za tym smakiem dżemu. :) :shock: czy zamiast 1/2 puszki owoców mogą być różne świeże lub mrożone owoce? Cytuj
sylwuśka Opublikowano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Tulsa pewnie, ze moze Ja zrobilam z anannasowym poniewaz mialam tylko ten i brzoskwiniowy w domu ;p Wydaje mi sie ze pewnie bedzie tak samo pyszny i z truskawkowym czy jakims innym ;) A jesli chodzi o owoce to moga byc i swieze owocki i mrozonki. Koniecznie daj znac jak wyszlo :shock: A ja dodam ze dzis juz tylko po moim ciescie zostal smak :shock: Cytuj
Tulsa Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Właśnie niedawno zrobiłam i oto efekt. :shock: Ciasto przepyszne. Polecam wszystkim. ;) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Tulsa pysznie wygláda i pewnie tak samo smakuje. Dzieki za wypróbowanie przepisu ;) Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi