ina12 Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 1 puszka kukurydzy bez zalewy seler 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki czerwonej 1 większa cebula 20 dag startego sera 1 mała puszka koncentratu pomidorowego sól do smaku ćwierć łyżeczki mielonej papryki szczypta mielonego pieprzu 2 łyżki masła 2 łyżki mąki szklanka mleka Kukurydzę, starty seler, drobno pokrojoną paprykę i cebulę zalać w garnku zimną wodą ( tak aby przykryła warzywa), dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, aż jarzyny zmiękną. Z masła i z mąki zrobić zasmażkę, powoli dolewać mleko i mieszać na małym ogniu aż zgęstnieje. Połączyć z zupą, wymieszać, dodać ser i mieloną paprykę. Ja użyłam dwie puszki kukurydzy, duży seler, całe strąki papryki i parówki. Przepis posiadam z Biblioteczki poradnika domowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.