vogelka Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 to przepis na standardowe gazpacho, czyli chłodnik hiszpański:) składniki 5oo gram pomidorów gruntowy zielony ogórek dwie cebule dwa ząbki czosnku papryka żółta papryka zielona papryka czerwona łyżka oliwy pieprz sól jak zrobić: pomidory sparzyć, ogórka, cebule obrać. pomidory ogórka i jedną cebule zmiksować. popryki i drugą cebulę pokroić w krążki. czosnek utrzeć z solą. zmiksowaną masę wymieszać z czosnkiem, dodać oliwę, pieprz. wkładamy do lodówki, czekamyaż się ochłodzi. wyjmujemy dodajemy wcześniej przygotowaną paprykę i cebulę. gotowe:) Cytuj
Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Będąc w Hiszpani (Malaga) obserwowałem jak rodowita Hiszpanka robiła ten narodowy chłodnik. Składniki podobne jak w Twoim przepisie, z tym że mniej papryki i tylko czerwona. Natomiast więcej oliwy z oliwek. Do tego miękisz z kilku kromek pszennego chleba. Wszystko było dokładnie zmiksowane. PYCHA !!!! Bahus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.