Gość kon58 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Witam Nie wiem czy w dobrym dziale pisz, a jasli tak to prosze o przeniesienie Mam setke spirytusu i chcialbym zrobic z niego wodke taka zeby miala okolo 45% Wiec mam pytanie ile musze dodac wody do tej setki spirytusu ???? Z gory dzieki za odpowiedz !!! Cytuj
jgust Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Witam!Zakładając,że spirytus ma 96 % to dodaj 100 ml wody.Pozdrawiam. Cytuj
Grzegorz Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 ((zawartość procentowa alkoholu w spirytusie/zawartość procentowa alkoholu który zamierzamy otrzymać) x zawartość procentowa alkoholu w spirytusie)-zawartość objętościowa spirytusu=ilość jaka musimy dodać wody ((0,96/0,45)x100)-100=113,3333 ml wody :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi