sylwuśka Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Witam" chciala bym upiec dzis ciasto. W przepisie trzeba urzyc 1 lyzeczki sody.i tu problem, poniewaz nie mam sody, a do miasta sie nie wybieram. Co zastapi mi sode? Ja osobiscie stawiam na proszek do pieczenia- ale wole sie poradzic. I czy 1lyzeczka sody odpowiada 1 lyzeczce proszku do pieczenia? Cytuj
mart Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Sylwuska mozesz smialo zastapic proszkiem i daj go tyle samo co powinnas dodac sody, ja pilnuje zeby zawsze w domu bylo jedno z tych dwoch i czesto uzywam zamiennie, nawet sie nie zastanawiam ;) pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.