Tulsa Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Zastanawiam się nad spędzeniem tego święta w miłej atmosferze. Jakie szybkie i nieskomplikowane potrawy,słodkości i napoje polecilibyście mi na ten dzień? Proszę o w miarę szybkie odpowiedzi,jako,że jest to już za tydzień. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Tulsa mam takie samo zmartwienie kompletnie nie wiem co mozna przygotowac na ten wieczor. Tym bardziej, ze Ja z rodzinka mieszkamy w Anglii a tu te swieto obchodzi kazdy ;) Równiez prosze o ciekawe propozycje ;) i jak dla mnie moze byc cos skomplikowanego ;p I cos slodkiego. Dodam jeszcze, ze w piatek równiez odchodze z pracy na urlop macierzynski i tam tez musze cos przygotowac ;) I tak za jednym razem moge cos upichcic ;) Cytuj
Tulsa Opublikowano 25 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Gratuluję Maluszka. ;) Będziesz miała córcię czy synka? Ja strasznie marzę o dzieciach,ale kandydata na tatę niestety brak. ;) ;) Wczoraj szukałam trochę na Allegro i znalazłam tą stronę: [LINK NIEAKTUALNY] . Co prawda,są tam głównie foremki,dekoracje,itp.,a nie przepisy,ale i tak skorzystałam i zamówiłam trochę. Są to produkty tej firmy z USA,polecam: www.wilton.com .Ale,że mieszkasz w Anglii (masz ułatwienie),więc może gdzieś tam są sklepy,gdzie można kupić ich produkty,i nie jesteś zmuszona zamawiać wszystkiego przez internet,jak ja. ;) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Bede miala synka ;) Tak to prawda jest tu wiecej rzeczy, ale brak pomyslów by to wykorzystac ;p Cytuj
Tulsa Opublikowano 27 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Nikt nie pomoże? ;) Nadal w Was z Sylwuśką wierzymy,że podpowiecie nam coś,bo zostały już tylko niecałe cztery dni. ;) Cytuj
mart Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Dziewczyny maliny nie wiem czego oczekujecie przekasek czy dan glownych ale sypne kilka propozycji jesli Was cos z nich zainteresuje to napisze o tym wiecej jak nie, nie ma problemu,wiecej czasu dla siebie ;) zatem: kotleciki a'la kebab na patyku od szaszlyka, tarta cebulowa z serem zoltym,placek ziemniaczaany z serem mozarella (jeden wielki, kroic jak torcik), tortilla z farszem pokrojona pozniej w plastry(jak rolada), jajka z majonezem inaczej czyli a,la salatka, slimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynka, mozarella w karecie czyli w chlebie tostowym (pycha!), kulki z tartego sera z oliwka, feta w bekonie (jest w dziale przekaski, pyszna i ladnie wyglada, mozna posypac pokrojonymi w kostke pomidorami) , ser camembert z ziolami lub zurawina z bagietka, kanapeczki z bagietki na cieplo,tort kanapkowy (sluze zdjeciem), salatka z oblednym sosem (majonez +serek danio) moze wystarczy, jesli ktos bedzie chcial pokaze jak zrobic pajaka z oliwek, bo przeciez to na halloween, pozdrawiam! Cytuj
Tulsa Opublikowano 28 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 W sumie to wszystkiego po trochu. ;) Dziękuję za propozycje i oczywiście poproszę bardziej szczegółowo. Bedę wdzięczna za wszystkie rady,zwłaszcza,że ja w kuchni dopiero powoli się rozkręcam i póki co,stawiam na proste dania (nie jestem ekspertem). ;) Cytuj
mart Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 no tak ale napisalam propozycje i teraz jak ktoras z nich Cie (Was) interesuje to opisze ja dokladnie, nie jestem w stanie teraz opisywac wszystkie przekaski a moze taka propozycja bedzie odpowiednia, latwo sie robi a na halloween jak najbardziej https://odkryciakulinarne.blogspot.com/2008...we-paluchy.html zobacz tez tutaj https://www.inspirander.pl/gotowanie/przepisy-na-halloween jest tego sporo, wystarczy poszukac ;) Cytuj
Tulsa Opublikowano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Dzięki za linki,na pewno coś wybiorę. ;) A z Twoich propozycji prosiłabym o: kotleciki a'la kebab,tartę cebulową z żółtym serem,tortillę z farszem i mozarellę w karecie. Poszukam jeszcze tej fety w bekonie,o której pisałaś. Cytuj
mart Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 a prosze bardzo: tortilla :1 tortila (kupowana), almette z ziolami, salata, kilka plastrow salami lub szynki tortille posmarowac serkiem, na to salata, moga byc tez inne warzywa (kukurydza, szczypior), zawinac w folie i na godzine do lodowki, przed podaniem odwinac z folii i pokroic na plastry, jak rolade. mozarella w karecie: 4 kromki tostowego chleba, 2plastry mozarelli, moga byc tez 2 plastry szynki (niekoniecznie), natka pietruszki, jajko sol pieprz, maslo do smazenia.Miedzy dwie kromki chleba wlozyc plaster mozarelli (szynka), posypac natka pietrzuszki, polozyc druga kromke chleba, jajko rozbeltac dodac troche soli i pieprzu, maczac w tym kanapke i smazyc na rozgrzanej pateni z obu stron, mozna jeszcze obtaczac w mace(ja tak nie robie) tarta cebulowa: ciastem francuskim wylozyc forme do tarty razem z brzegami (mozesz tez zrobic ciasto kruche), na patelni podsmazy 4-5 cebul, przyprawic sola pieprzem tymiankiem, ostudzone wylozyc na ciasto, 3 jajka rozbeltac, dodac troche smietany i starty ser zolty, wylac na ciasto, posypac jeszcze serem i piec ok 40 min w 180 st. kebab https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...t=0&start=0 Cytuj
mart Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 przegladalam forum i znalazlam mozzarelle w karecie, w oryginalnej wersji Nigelli jest tutaj https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6915 Cytuj
sylwuśka Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Mart dzieki za przepisiki napewno z czegos skorzystam.Interesuje mnie tylko czy do tortilli mozna urzyc innego serka ? Cytuj
mart Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 mozna uzyc kazdego typu philadelphia lub topionego ma byc taki ktorym posmarujesz tortille i ktory Ci smakuje dziewczyny zadbajcie tez o wystroj, moze wydrazcie jakas dynie z oczami i w srodek wstawcie swieczke a co przeciez to halloween ;) https://blog.konieczny.be/2005/11/11/hallow...dynie-poradnik/ Cytuj
ifcia Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 myślę że na takich imprezach najlepiej sprawdza się szwedzki stół z przekaskami - koreczki, sałatki itp. ewentualnie paszteciki z barszczem do tego jakieś białe wytrawne winko... ja na halloween nie robiłabym "posiadówy" przy stole :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi