Bahus Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Sos tzatziki 350 ml gęstej kwaśnej śmietany lub jogurtu 3 średnie świeże ogórki 5 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól do smaku Ogórki obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych otworach lub drobno posiekać. Posolić. Obciązyć talerzykiem i poczekać, aż puści sok. Osączyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, ocet winny i śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok 1/2 godz. Podawać do mięs z grilla. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.