zdybka82 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 RYBA PO JAPONSKU SKLADNIKI: 1-1,5 kg. ryby( moze byc panga,tilapia,mintaj)-usmazyc 0,5-1 sloika ogorkow konserwowych(w kostke) 1 sloik papryki konserwowej czerwonej (pokroic w kostke) SOS: 2szkl.wody 4 lyzki ketchupu 0,5szki.oleju( nie cale) 1 maly przecier 4 lyzki octu 4 lyzki cukru przyprawy do smaku (sol,cukier,pieprz) WSZYSTKO POLACZYC I ZAGOTOWAC WYKONANIE: ukladamy w naczyniu zaroodpornym warstwami-ryba usmarzona,ogorek pokrojony,ryba,papryka pokrojona,itd na koncu zalewamy goracym sosem, po wystygnieciu mozemy podawac ( lecz najlepsza jest na drugi dzien) SMACZNEGO Cytuj
rysio51 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Ciekawy pomysł ;) Musze wypróbować, bo uwielbiam ryby. Cytuj
winiusia Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Moja ciotka robi taka rybę na święta. Jest pyszna. Zrobie taką na święta zamiast ryby po grecku. Polecam Cytuj
Cadia Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 potwierdzam, jest pyszna, mozna jesc i jesc, bez konca 🙂 Cytuj
justhi Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Ja b.lubię do tej potrawy rybę usmażoną w cieście naleśnikowym: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry92774 Cytuj
Yola79 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 fajne sa takie odkopane przepisy, chętnie spróbuje taka rybke zrobić. Cytuj
dragongirl Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Bardzo apetycznie wygląda! Dzisiaj zrobię sobie na obiad - bo akurat miałam przyrządzać rybę!🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.