ina12 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 2 szklanki mąki - przesiać 10 dag margaryny 2 szklanki cukru 3 jaja 50 dag oczyszczonej marchwi mała paczka proszku do pieczenia opakowanie przyprawy do piernika tłuszcz i bułka tarta do formy Szklankę cukru zrumienić na patelni na karmel, rozprowadzić 2-3 łyżkami wody i zagotować. Obraną marchew zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Tłuszcz utrzeć z żółtkami , cukrem i połową mąki. Dodać do ciasta karmel i przyprawę do piernika oraz resztę mąki i marchew. Ubić pianę i wymieszać z ciastem. Ciasto włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180* C. około godziny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.