ina12 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Upiec biszkopt z 6 jaj. Masa jabłkowa 2 kg jabłek 2 galaretki czerwone Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć. Następnie dodać galaretki w proszku i dokładnie wymieszać. Masę jabłkową odstawić do przestudzenia. Dodatkowo 2 op. śnieżki na mleko galaretka agrestowa 50 dag nadziewanych pierniczków w czekoladzie - kupiłam małe serduszka polewa czekoladowa Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Śnieżki przygotować według przepisu, dodać tężejącą galaretkę i ubijać dalej. Ciasto przekroić na dwa placki. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć masę jabłkową i ułożyć na niej pierniczki. Następnie wyłożyć masę ze śnieżki i przykryć ją drugim blatem ciasta. Na koniec polać polewą czekoladową. Przepisy czytelników " Ciasta na stół" Cytuj
Kaliope Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Halinko kolejne ciekawe ciasto nam proponujesz. Bardzo apetyczni i zachęcająco się prezentuje. W kolejce do wypróbowania ;) Cytuj
andy8 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Halinko bardzo fajny przepis,domownicy pewnie bardzo zadowoleni ze smakołyków jakie im zaserwowałaś-bardzo się cieszymy że znów częściej Jesteś Halinko z nami i dzielisz się nowymi przepisami .Pozdrawiam serdecznie ;) Cytuj
Jolcia Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 A ja sobie obiecuję,że przestanę piec aby nie tuczyć rodzinki. Niestety widząc takie pyszności nie można przestać . Halinko ciacho super. Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Kingo, Aniu i Jolciu, dziękuję za miłe wypowiedzi. Domownicy zadowoleni, goście również, panie z rodziny wzięły przepis. Aniu jak w miarę będę się czuła możliwie tak jak teraz to będę z Wami i dodam napewno nie jeden przepis. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.