ina12 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia olejek śmietankowy do nasączenia biszkoptu Z podanych składników upiec biszkopt. Wystudzony biszkopt nasączyć wodą z kilkoma kroplami olejku śmietankowego. 3 galaretki truskawkowe litr śmietany 30 % 2 łyżki cukru cukier waniliowy 1,80 kg arbuza Jedną galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem i z cukrem waniliowym, pod koniec ubijania powoli dodając tężejącą galaretkę, ubijając dalej. Masę wylać na biszkopt i ciasto na 30 minut włożyć do lodówki. Przygotować dwie galaretki dodając mniej wody i odstawić do wystygnięcia. Obrać arbuza ze skórki, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę i rozłożyć na masie ( zrobiłam kuleczki). Zalać tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Ciasta na stół " Przepisy czytelników". Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Dodałam następne zdjęcie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.