Bahus Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Kalafior po sułtańsku 1 kalafior (60 dag), 5 dag rodzynek, 5 dag orzeszków ziemnych, 1/2 szklanki majonezu, 2 łyżki soku z cytryny, cukier, sól i pieprz do smaku Kalafior oczyścić, starannie opłukać i ugotować na półmiękko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, Osączyć, ostudzić i podzielic na cząstki. Wymieszać z umytymi i osączonymi rodzynkami, orzeszkami i majonezem. Przyprawic sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Posypać natką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.