Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przygotowac marynatę:

kilka ząbków czosnku

2 łyżki miodu

3 łyżki sosu sojowego

50 ml czystej wódki

pieprz cayenne

2 goździki

sól

Wszystkie składniki wymieszac.Zalac tym kacze udka i odstawic na kilka-kilkanaście godzin w chłodne miejsce,co jakiś czas przemieszac.

Przełożyc do żaroodpornego naczynia,marynatę pozostawic do podlewania mięsa przy pieczeniu.Piec pod przykryciem.

Pod koniec pieczenia dodac garśc suszonych moreli skropionych odrobiną wódki ze szczyptą cukru pudru.

Przepis ten dostałam od mojej stałej klientki,przemiłej starszej pani.Pierwszy raz piekłam tak kaczkę na zeszłoroczne Boże Narodzenie,gdy miałam bardzo wymagających gości.Byli zachwyceni.Teraz chcę upiec to na Wszystkich Świętych,dlatego przypominam sobie i innym ten przepis

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.