Bahus Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami 45 dkg żołądków z kurczaka 500 ml rosołu drobiowego (może być z kostki) 25 dkg pieczarek 2 średnie cebule 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki smalcu 1 łyżka siekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku Żołądki oczyścić, dokładnie umyć i obgotować. Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić razem z żołądkami w paseczki. Dodać wywar i razem z przyprawami dusić pod przykryciem. Podprawić zasmażką z mąki i smalcu i dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem ugotowanym na sypko. Cytuj
Halkuk Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Super jedzonko 8) . Taki gulasz już nie jeden raz robiłam - jest świetny szczególnie z ziemniaczkami , a do tego - o tej porze roku - ogórki małosolne Pychotka :D Pozdrawiam - Halina. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.