Stokrotka Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Przepis pochodzi z wydania specjalnego miesięcznika "Przyślij przepis" 4/2009 1 mała kapusta pekińska 1 cebula średnia 2 ząbki czosnku 2 pomidory puszka groszku konserwowego 2-3 ogórki kiszone kilka gałązek natki pietruszki 1/2 pęczka koperku szczypiorek (niekoniecznie) 1/2 małego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu sól, pieprz Kapustę pekińską myjemy, kroimy i wkładamy do dużej miski. Pomidory i ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na kapuście. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, dodajemy do sałatki. Koperek, natkę i szczypiorek siekamy i posypujemy sałatkę. Dodajemy osączony groszek. Jogurt mieszamy z majonezem, keczupem i przyprawami. Polewamy sałatkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.