zdybka82 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 SKLADNIKI 1 kg.kapusty bialej 0,5-1kg. cebuli 1 kg. marchwi-zetrzec } POSOLIC I WYMIESZAC CALOSC 1kg. ogorka-zetrzec 1kg.pomidora-kostka WYKONANIE: DO TYCH WSZYSTKICH SKLADNIKOW DODAJEMY, 1SZKL.CUKRU,1SZKL. OLEJU,3/4SZKL. OCTU,WYMIESZAC CALOSC UMIESCIC W SLOIKU I ZAGOTOWAC (gotowac tak dlugo jak ogorki z octu) POLECAM :eek: Cytuj
Bebe16 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Czy ogórki i pomidory tez solimy? I ile ma być soli? To później ma być w tej soli jakiś czas czy od razu wymieszać z zalewą? Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ja bym posoliła tylko samą marchew (tak do smaku, może 1-2 łyżeczki), najlepiej dosypywać po trochu, mieszać i próbować, żeby nie przesolić [E] Potem po kolei trzeba przygotowywać wszystkie składniki (kroić, trzeć). Wszystko przełożyć do dużego naczynia, dodać pozostałe płynne składniki, razem wymieszać, przełożyć do czystych i suchych słoików. Pasteryzować przez około 10 minut. Powodzenia [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.