LewTolstoj Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 witam, ja ostatnio stwierdziłam, że wychodzi mi jakiś "nie taki". dodaje różne mięsa, ale zawsze szukałam tych najchudszych.. i chyba to był problem. dobrze jak mięso ma trochę tłuszczu, który się wygotowuje i nadaje smak. potem można te oka zdjąć, a smak pozostaje. a w sprawie kurczaka.. to nie prawda, że kurczaki są karmione antybiotykami, czy sterydami. Polska ma bardzo wysokiej jakości drób, który staje się naszym towarem eksportowym. Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dla mnie najsmaczniejszy rosół jest z mieszanego mięsa np. kawałek wołowego z tłuszczykiem, udko kurczaka, skrzydło indyka i kawałek żeberka wieprzowego, lubię jeszcze do rosołku dorzucić 2-3 suszone grzybki, a czosnek i cebulę to obowiązkowo (bo je uwielbiam :mrgreen:). Bardzo lubię rosołek z makaronem z dodatkiem zielonej pietruszki, a wiosną z koperkiem - pychotka, jadłam tak kiedyś na weselu i mi zasmakowało - polecam też ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.