Basia K Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Jak czytałam o Prażokach,przypomniało mi sią ta ciapkapusta.Danie trochę podobne,też szybkie i proste Gotujemy osobno kiszoną kapustą i ziemniaki (obrane).Po ugotowaniu dokładnie odcedzic.Przełożyc do jednego gara i utłuc razem tłuczkiem do ziemniaków.Wymieszac to razem.Można dodac do tego trochę przesmażonej cebulki.Doprawic do smaku. Ja dziś robię tą ciapkapustę z goloneczkami.Jadłam ją też kiedyś na imprezie firmowej z pieczonym prosiakiem. Cytuj
mart Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 jadlam to z dodatkiem usmazonego boczku w kostke + cebulka, pyszne, polecam Cytuj
jot Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jak czytałam o Prażokach,przypomniało mi sią ta ciapkapusta.Danie trochę podobne,też szybkie i proste Gotujemy osobno kiszoną kapustą i ziemniaki (obrane).Po ugotowaniu dokładnie odcedzic.Przełożyc do jednego gara i utłuc razem tłuczkiem do ziemniaków.Wymieszac to razem.Można dodac do tego trochę przesmażonej cebulki.Doprawic do smaku. Ja dziś robię tą ciapkapustę z goloneczkami.Jadłam ją też kiedyś na imprezie firmowej z pieczonym prosiakiem. zawsze mi mówiono,że to danie poznańskie ,dodaje się tam jeszcze przesmażony boczek m a dodatkiem to jest kiełbaska smażona z cebulką:wink::roll::oops::roll:;) Cytuj
Basia K Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 zawsze mi mówiono,że to danie poznańskie ,dodaje się tam jeszcze przesmażony boczek m a dodatkiem to jest kiełbaska smażona z cebulką:oops::roll:;):roll::grin: No,widzisz...widocznie z boczkiem jest daniem poznańskim,a bez boczku śląskim :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.