zdybka82 Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 PIERNICZEK SKLADNIKI: 1szkl cukru 3 jajka 3 szkl. maki 1 szkl. oleju 2 lyzki dzemu ( smak dowolny) 2 lyzeczki cynamonu 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1 lyzeczka sody 1 szkl. mleka zimnego 2-3 lyzki kakao WYKONANIE: wszystkie sypkie produkty przesiewamy i razem laczymy.Zaczynamy od wlania oleju do miski nastepnie, cukier, po jajku i palka ucieramy, dodawac po tyzce sypkie produkty i porcjami na przemian mleko na koncu dzem.piec 180 C ok.1 godz.J a osobiscie uwielbiam przeciac piernik 3 czesci i przelorzyc dzemem polac czekolada i posypac orzechami. POLACAM Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Aga , wysmienicie wyglada ten Twoj piernik. Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Agusiu piernik świetnie się prezentuje. Wiem że jest bardzo pyszny i dlatego oceniam go najwyżej i wszystkim polecam. Ja przekładam powidłami, a drugi blat bitą śmietaną. Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Mój pierniczek wygląda tak: Dziękuję za przepis i pozdrawiam autorkę :grin: Ps. wyszedł mi trochę niski, ale smaczny ;-) Wesołych Świąt :D Cytuj
Gość chomik77 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zobaczymy jutro jak mi wyjdzie :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi