zdybka82 Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 KARKOWKA z miodem SKLADNIKI: 2 kg. karkowki ( lub zeberek) 5-7 cebula-surowa duza pokrojana 1,5 poczki przyprawy do żeberek z miodem ''PRYMAT'' ketchup łagodny (włocławek) 1 mały sloiczek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka miodu prawdziwego WYKONANIE: karkówke umyc,osaczyć,podzielic na porcje i posypac kazdy kawalek miesa przyprawa , nastepnie układac w brytfannie na przemian-zaczynajac od pokrojonej cebuli, na to połowa miesa, cebula, ketchup tyle by pokryc cebule,mieso, na koncu reszte cebuli.TO danie juz przygotowane wstawic do piekarnika i piec 2 godz. w tem. 180-200C pod przykryciem.W połowie pieczenia trzeba do miesa dodac mały przecier ,łyzeczke miodu oraz odrobine soli, jesli chcemy uzyskac wiecej sosu podlewamy woda i piaczemy dalej. POLECAM Cytuj
ala291 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 prześlicznie zrobione danie,pięknie udekorowane i podane i z pewnością pyszna ta karkówka? :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.