AnnaK Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 CIASTO 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 7 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tortownicy (26cm) lub na małą blaszkę. Piec ok.40min w 180st. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 placki w zależności od wysokości ciasta. MASA 2 szklanki śmietany kremówki 1 opakowanie Śnieżki 2 galaretki malinowe w sezonie świeże maliny Galaretki rozpuścić w 200ml gorącej wody. Śmietanę ubić dodając powoli Śnieżkę.Wymieszać z ciepłą galaretką. W sezonie dodać świeże maliny.Nie dodawać mrożonych. PONCZ 1/2 szklanki wody 2 łyżki cukru 1 cytryna-sok Krążki ciasta nasączyć, przełożyć masą i schłodzić w lodówce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.