AnnaK Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 1,5 szklanki krupczatki 1/2 szklanki miodu 1/4 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki kropli miętowych 100 ml wody Miód z wodą zagotować na wolnym ogniu. Po przestudzeniu wymieszać z mąką sodą i kroplami miętowymi.Ciasto bardzo dokładnie wyrobić, zawinąć w alufolię i włożyć do lodówki na tydzień żeby dojrzało. Z dojrzałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na natłuszczonej blaszce i piec ok.40min w 160-170 st. Po upieczeniu polukrować. Cytuj
basga Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Czemu piernikowe ciasto musi dojrzewać?Bardzo kusi mnie ten przepis...nie trzeba margaryny? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.