winiusia Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Panga w orzechowej panierce filety z pangi orzeszki arachidowe solone jajko oliwa z oliwek( z drugiego tłoczenia) sól i pieprz Orzechy trzeba zmielić. Jajko roztrzepać. Przyprawione filety obtaczam w jajku a następnie w orzechowej panierce. Dobry przepis dla stosujących Soutch Beach, gdzie nie wolno jeść tradycyjnej panierki. Cytuj
kondi Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Polecam artykuły w internecie na temat pangi , ja też wcześniej jadłam pangę ale po serii artykułów i programów zaprzestałam kupowanie tej ryby i odradzam wszystkim , polecam za to ryby z naszego morza https://kobieta.interia.pl/news/panga-nie-dziekuje,1403104 [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] jest tego więcej w internecie Cytuj
mart Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 pangi nie tkne,wszystkie przepisy w ktorych jest panga zamieniam inna ryba, nikt w mojej rodzinie nie je jej juz od lat, ja takze namawiam do kupowania innych ryb, wybor jest ogromny, nie potrafie zachwycac sie ani polecac ryby ktora zyje w sciekach!!! Cytuj
kondi Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 dokładnie ,ja wcześniej kupowałam pangę bo wiadomo smakowo jest dobra i starałam się by 2 razy w tygodniu była ryba dla naszego zdrowia ,ale jak się dowiedziałam co to za ryba to się na prawdę wkurzyłam ,mało tego to jakieś paskudztwo bez żadnych wartości ,to jeszcze sama myśl że jedliśmy to dla zdrowia ,bleee . Cytuj
mart Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 szkoda ze tak pozno sie dowiedzialas, ja na szczescie tylko raz ja zjadlam zanim sie dowiedzialam, wyczytalam o tym pierwszy raz w jakiejs gazecie chyba "polityka" to bylo dawno temu i od tamtej pory kazdego kto wspominal o tej rybie uswiadamialam, niektorzy mysle ze do tej pory nie wiedza i tak jak Ty mysla ze to samo zdrowie, szkoda! Cytuj
kondi Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 ja nie jem tej ryby około roku (jak dobrze pamiętam ) ale trochę jej zjedliśmy :-( Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Panga z mojego stolu znikla juz od jakiegos czasu od kiedy dowiedzialam sie co to za ryba, bleeeee. Zamiast pangi proponuje sole, jest bardzo smaczna. Cytuj
winiusia Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Problem w tym, ze ja nie lubię ryb i tylko Panga mi smakuje:( Cytuj
mart Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 smakuje Ci wiedzac w jakim srodowisku zyje? ciezko tu mowic o "smaku" Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 winiusia zagodze sie z Toba ze moze Ci smakowac bo akurat panga nie przypomina smaku ryby. Cytuj
monika22 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 sola jest fajna ale tilapia jest lepsza :) Cytuj
Gość wacha Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 smakuje Ci wiedzac w jakim srodowisku zyje? ciezko tu mowic o "smaku" witam a ja mam do Was jedno pytanie jak smakuje wam świnia???? wiedząc w jakim srodowisku żyje!!!! jak ktoś chce to je ,jego sprawa !!! Cytuj
Gość ajdes Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Tak, ale świnia to inna sprawa świnia jest zwierzęciem lądowym a ryba żyje w wodzie. Zgodnie z prawami fizyki ryba wchłania całym ciałem płyn, w którym pływa. Niestety, ale taka jest prawda a kto chce wypierać to ze swojej świadomości to proszę bardzo, ale nie zmienia to faktu, że spożywa to w czym pływa ryba. szedłem kiedyś ścieżyną przez las Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.