Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wacha dopiero zobaczylam twoj post, zgadzam sie ze" jak ktos chce to je,jego sprawa" gorzej jesli to robi nieswiadomie, nie wiedzac nic o tej "rybie" a jesli wie i je to juz naprawde jego sprawa, co do swini to nie wypowiem sie bo uwazam ze porownanie jest co najmniej smieszne

  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

widzę, że szukacie ryb, które nie smakują jak ryba (głównie taka właśnie jest obrzydliwa panga :razz: ). Polecam więc inne mało rybne ryby: tilapia, sola, można też spróbować mintaja. Jak dla mnie również jest mało rybny.

Opublikowano

Ale ja ostatnio słyszałam, że tilapia też jest na nie, z tych samych względów co panga :razz: Szkoda, bo to dobra rybka, często ją kupowałam... najpierw odstawiłam pangę, teraz tilapie, ciekawe jaka ryba będzie kolejna :)

Opublikowano

Ja osobiście wolę ryby o smaku ryby :razz: uwielbiam pstrąga, karpia i bardzo lubię szczupaki. A już w ogóle najlepiej samemu taką rybkę schwytać! To dopiero satysfakcja no i jak smakuje!

Opublikowano

Taka rybka schwytana osobiście, na pewno smakuje podwójnie :razz: A karpia to uwielbiam (w panierce i w galarecie), jednak najbardziej smakuje mi w okresie świątecznym...

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A dlaczego oliwa z drugiego tłoczenia???

[

quote name='winiusia' timestamp='1258462088' post='91077']

Panga w orzechowej panierce

filety z pangi

orzeszki arachidowe solone

jajko

oliwa z oliwek( z drugiego tłoczenia)

sól i pieprz

Orzechy trzeba zmielić. Jajko roztrzepać. Przyprawione filety

obtaczam w jajku a następnie w orzechowej panierce.

Dobry przepis dla stosujących Soutch Beach, gdzie nie wolno jeść tradycyjnej panierki.

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja takze przeżyłam krótką fascynację pangą - tanio, smacznie i zdrowo; ale na szczeście w niedługim czasie zostałam uświadomiona, że to wcale nie takie znowu zdrowe... wiem, że trzeba jeść ryby, ale niestety kompletnie sobie nie radzę z ich przyprawianiem - zdecydowanie wolę pieczenie ryb niż smażenie; ale nie wiem jak przyprawiać, żeby było smacznie; np pieczony świeży dorsz w moim wykonaniu smakuje nijak.... może ktoś podpowie jak przyprawiać świeże ryby?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.