zdybka82 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 PIERŚ z brzoskwiniami składniki: 1 duza pierś 1 puszka brzoskwiń ketchup pikantny ( włocławek) przyprawy: sól. pieprz, czosnek granulowany bułka tarta jajko WYKONANIE: piers myjemy,dzielimy na filety, nastepnie, nie rozbijamy lecz przyprawiamy wkładamy do rozmąconego jajka a następnie obtaczamy w bułce, smazymy , po usmazeniu przekładamy do brytfanny.Z puszki wyjmujemy brzoskwinie jedna z nich kroimy na grube paski i smazymy z kazdej strony, dodajemy do naszych usmazonych piersi.Sok od brzoskwiń zlewamy do naczynia dodajac ketchup 3-5 łyzek (DO SMAKU) chwile zagotować (jaśli bedzie zbyt gesty dodajemy odrobine wody) W ten sposób przygotowany sos polewamy pierś i pare minut prózymy na małym ogniu obracajac mieso.Brzoskwinie pozostawiamy do dekoracji.POLECAM GORĄCO Cytuj
figiel Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam ! ten przepis był w Gazecie Pomorskiej :-D -skojarzyłam od razu że to Twój :) .Teraz odszukałam na forum i daję odpowiedż :grin: Pierś już zrobiona -wstepna degustacja przeprowadzona .Moja ocena 5 ,polecam z czystym sumieniem -PYCHA !! Dziekuję za przepis i pozdrawiam życząc ZDROWYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT !! ps. do czego podawać ? myslę ,ze do ryżu będzie pasowało ? Cytuj
zdybka82 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 WITAM CIE SERDECZNIE JEST MI BARDZO MILO ZE SMAKOWALO TAK TEN PRZEPIS UMIESCILAM W GAZECIE,MOZESZ PODAC Z RYZEM POZDRAWIAM Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Przepis super, rodzina zachwycona, z tym ze ja piers kroje na mniejsze porcje. Polecam ........ Cytuj
sylwuśka Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Pokroiłam pierś na mniejsze kawałki i dodałam rodzynki. Smakowało bardzo mi i mojej rodzince. Wykonałam przepisik na Sylwestra :) Cytuj
Stokrotka Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Super pomysł na obiadek niedzielny. Mieliśmy dzisiaj z sałatka colesław i z ziemniaczkami purre. Stawiam 5 :wink: Cytuj
zdybka82 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 witajcie dziewczyny to milo ze zagladacie w moje przepisy ciesze sie ze smakowalo POZDRAWIAM AGA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi