vogelka Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 składniki cztery pstrągi cytryna pęczek szczypiorku pęczek tymianku dwie gałązki bazylii pęczek koperku sól pieprz jak zrobić: Pstrągi oczyścić, opłukać i posolić. zioła opłukać i osuszyć. zrobić kilka nacięć na jednym boku każdej rybki, w nacięcia wsunąć zioła, posypać ryby pieprzem i solą. zawinąć w folię. ułożyć na blasze i piec w piekarniku około 20 minut w temperaturze 170 stopni. po upieczeniu rozwinąć z folii, wyjąć zioła. udekorować cytryną pokrojoną w plasterki. Cytuj
zebcia Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Mam pytanie czy ktoś robił w ten sposób pstrąga, ale wędzonego? Od niedawna mam wędzarnię i szukam różnych pomysłów na wędzonego pstrąga. Strasznie się zajadamy takim ale tylko przyprawionym zwykłą przyprawą do ryb. Jest na prawdę pycha, ale chcę na niedzielę zrobić go trochę inaczej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.