Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis pochodzi z cincin, nie znalazlam tu takiego wiec podaje poniewaz zostalo zjedzone w zaskakujacym tempie, jest przepyszne,cos a'la isaura, polecam! Ciasto kakaowe 5 jajek 220 g maki 180 g cukru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 3 lyzki gorzkiego kakao 125 ml wody Masa serowa 500 g quark-u 1 opak. budyniu waniliowego ( w proszku) 100 g cukru Rozdzielic jajka. Zoltka ubic na puszysta piane, dodac polowe cukru, olej i wode. Bialko ubic z pozostala czescia cukru na sztywna piane i wmieszac do zoltkowej masy. Przesiac make, kakao i proszek do pieczenia do reszty, przemieszac. Blache posmarowac tluszczem lub wylozyc papierem, wylac na nia ciasto i rownomiernie wygladzic. Mase serowa przelozyc do woreczka, uciac rog i wyciskac na kakaowe ciasto tworzac kwadraty. Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku, ok. 30-35 min. Tak bylo podane w oryginale, ja wyciskalam mase serowa szpryca, ser jakiego uzylam to twarog wiaderkowy, musi byc gladki, serki homogenizowane beda za rzadkie,powstanie zupa a nie o to chodzi.

post-11358-1258738835_thumb.jpg

post-11358-1258738914_thumb.jpg

Opublikowano

Znam ten przepis również z innej strony internetowej i nie raz miałam ochotę upiec bo bardzo ciekawie wygląda. Chyba wreszcie niebawem się skuszę :D

Opublikowano

Marto ja także dziękuję za przepis bo naprawdę wygląda atrakcyjnie -chociaż jest tani i prosty. Będzie następny w kolejce-może zrobię w tygodniu gdy poczuję się trochę lepiej-bo dopadło mnie przeziębienie. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.

Opublikowano

Halinko strasznie sie ciesze ze wyszlo Ci ciasto i najwazniejsze ze smakuje,Kingo zapewne znasz je z cina, podalam ta strone jako zrodlo na poczatku przepisu, dziewczyny polecam Wam bardzo zrobienie i czekam na relacje :) Elu zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia, szkoda zycia na choroby :D

Opublikowano

Marto masz rację że szkoda życia na choroby. Jak coś boli nie trzeba się przejmować bo to jest oznaka że człowiek żyje, a Eluni życzę szybkiego powrotu do kondycji. Przepraszam za odpowiedż nie na temat.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.