mart Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Przepis pochodzi z cincin, nie znalazlam tu takiego wiec podaje poniewaz zostalo zjedzone w zaskakujacym tempie, jest przepyszne,cos a'la isaura, polecam! Ciasto kakaowe 5 jajek 220 g maki 180 g cukru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 3 lyzki gorzkiego kakao 125 ml wody Masa serowa 500 g quark-u 1 opak. budyniu waniliowego ( w proszku) 100 g cukru Rozdzielic jajka. Zoltka ubic na puszysta piane, dodac polowe cukru, olej i wode. Bialko ubic z pozostala czescia cukru na sztywna piane i wmieszac do zoltkowej masy. Przesiac make, kakao i proszek do pieczenia do reszty, przemieszac. Blache posmarowac tluszczem lub wylozyc papierem, wylac na nia ciasto i rownomiernie wygladzic. Mase serowa przelozyc do woreczka, uciac rog i wyciskac na kakaowe ciasto tworzac kwadraty. Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku, ok. 30-35 min. Tak bylo podane w oryginale, ja wyciskalam mase serowa szpryca, ser jakiego uzylam to twarog wiaderkowy, musi byc gladki, serki homogenizowane beda za rzadkie,powstanie zupa a nie o to chodzi. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Bardzo ciekawy przepis... na pewno go wyprobuje. Pozdrawiam Cytuj
mart Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 ciesze sie, naprawde warto, posypalam je pozniej cukrem pudrem ale chcialam nie zaslaniac nim poduszek do zdjecia, rewelacja! Cytuj
mart Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Moze jeszcze zdjecie w przekroju :) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 No teraz juz bosko wyglada.... wlasnie wrzucialm przepis do notatnika. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Marto dziękuję za przepis, ciasto eleganckie, z pewnością zrobię je. Pozdrawiam Cytuj
mart Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Halinko ciesze sie ze Ci sie podoba, zrob koniecznie bo latwe i bardzo dobre, ja rowniez Cie pozdrawiam! Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Marto , ciasto upieczone............pieknie wyroslo i jest bardzo smaczne. Dzieki za super przepis. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Przepis smakowity > niebawem trzeba będzie zaskoczyć rodzinkę :D Cytuj
Kaliope Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Znam ten przepis również z innej strony internetowej i nie raz miałam ochotę upiec bo bardzo ciekawie wygląda. Chyba wreszcie niebawem się skuszę :D Cytuj
apsik Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Marto ja także dziękuję za przepis bo naprawdę wygląda atrakcyjnie -chociaż jest tani i prosty. Będzie następny w kolejce-może zrobię w tygodniu gdy poczuję się trochę lepiej-bo dopadło mnie przeziębienie. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli. Cytuj
mart Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Halinko strasznie sie ciesze ze wyszlo Ci ciasto i najwazniejsze ze smakuje,Kingo zapewne znasz je z cina, podalam ta strone jako zrodlo na poczatku przepisu, dziewczyny polecam Wam bardzo zrobienie i czekam na relacje :) Elu zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia, szkoda zycia na choroby :D Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Marto masz rację że szkoda życia na choroby. Jak coś boli nie trzeba się przejmować bo to jest oznaka że człowiek żyje, a Eluni życzę szybkiego powrotu do kondycji. Przepraszam za odpowiedż nie na temat. Cytuj
mart Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Halinko nie masz za co przepraszac, fajnie ze tak tu siebie wspieramy i nie wazne ze nie na temat :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.