kleopatra Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 MROZONY KREM TRUSKAWKOWY porcja dla 4 osob: 150 g truskawek 30 g cukru pudru 2 arkusze zelatyny 2 lyzki koniaku albo likieru morelowego 1-4l zimnej bitej smieteny dekoracja: 1-8 l zimnej bitej smietany 4 ladne truskawki sposob przygotowania: 1-wlozyc miseczki deserowe do lodowki, by dobrze sie oziebily. 2-zmiazdzyc truskawki i razem z cukrem pudrem i przetrzec przez sitko.wlozyc zelatyne do zimnej wody by napeczniala i rozpuscic ja w cieplym koniaku lub likierze . Dodac mase truskawkowa , wymieszac i ochlodzic . 3-Ubic smietane na sztywno, ostroznie wymieszac z trusjawkami i rozlozyc krem do miseczek . Po przykryciu wlozyc do zamrazalnika. 4-na 20 minut przed podaniem przeniesc miseczki do lodowki , ozdobic krem bita smietana i calymi truskawkami. SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Coś pysznego i chłodnego na wakacyjne upały :-D :-D :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.