vogelka Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 zaczyna się okres na poziomki:) hurrrrrrrrra składniki: 3 jajka 50 dag poziomek 2 i 1/2 masła cukier waniliowy 10 dag cukru 5 dag bułki tartej sok z cytryny tłuszcz jak zrobić: poziomki umyć, usunąć szypułki, następnie zmiksować. przecier poziomkowy ogrzewać w polewanym garnku. utrzeć żółtka z cukrem waniliowym i z cukrem zwykłym. w czasie ucierania dodawać powoli masło, pod koniec przecier, bułkę tartą i sok z cytryny. tak powstałą masę dokładnie wymieszać. ubić pianę z białek i ostrożnie dodać do masy, delikatnie mieszając. formę posmarować margaryną (może być inny tłuszcz). do formy nałożyć masę. zapiekać w gorącym piekarniku, obserwując. Kiedy wyrośnie wyjmujemy i wcinamy:) SMACZNEGO Cytuj
uretan Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 A jaka temperatura? Bo jak robiłem suflet z cebuli i było za gorąco, to mi opadł 8) (suflet oczywiście) Cytuj
vogelka Opublikowano 9 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 ja robię w temperaturze 180-200 stopni. Jak kiedyś się zagapiłam i za długo się robił to mi opadł, ale jak się go obserwuje to powinien wyjść8) powodzenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi