winiusia Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam Proponuje, aby stworzyć w tym miejscu zbiór sprawdzonych przepisów na dania, które są dozwolone w Diecie South Beach. W internecie można znaleźć dużo niesprawdzonych przez nikogo przepisów, ale robienie niektórych rzeczy to po prostu marnotrawstwo składników:) Wypisze dozwolone i niedozwolone potrawy, aby także osoby, co nie są na tej diecie mogły nam pomóc. Dozwolone produkty: Wołowina - chude kawałki, np. polędwica wołowa, pręga Wieprzowina - szynka gotowana, polędwica Cielęcina - antrykot, udziec, sznycel Drób - pierś z kurczaka i indyka, szynka z indyka (2 plasterki dziennie) Owoce morza - wszystkie ryby i skorupiaki Ser - sery light lub bez tłuszczu, twarożek wiejski (1-2% tłuszczu) Warzywa - bakłażan, brokuły, kalafior, fasola, groch, szparagi, szpinak Tłuszcze - oliwa z oliwek, olej rzepakowy Słodycze - słodycze bez cukru, do 75 kcal dziennie Jajka - bez ograniczeń Nabiał - mleko 1%, mleko sojowe light, jogurt naturalny bez tłuszczu, jogurt owocowy light Niedozwolone: Wołowina - mostek, żeberka, inne tłuste kawałki Wieprzowina - szynka w miodzie, żeberka Cielęcina - wszystkie kawałki z przodu tuszy Drób - udka, skrzydełka kurczaka, przetworzone produkty zbożowe, tj. parówki Ser - wszystkie tłuste sery Warzywa - marchew, ziemniaki, buraki, kukurydza Owoce - wszystkie owoce oraz soki owocowe, nawet te niesłodzone Nabiał - kefir, mleko, masło, jogurty Alkohol - w każdej postaci Napoje z kofeiną - kawa, coca-cola W drugiej fazie można dodawać produkty pełnoziarniste oraz owoce. Mam nadzieję że temat będzie się cieszył popularnością i będziemy mieli zbiór przepisów w jednym miejscu. Cytuj
winiusia Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Wklejam linki do potraw, które już umieszczałam na forum, i są zgodne z zasadami diety. Oba przepisy wymyśliłam sama:) Panga w orzechach https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry91077 oraz Makaroniki Slonecznikowe https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry91057 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi