anitek22 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 witam, mam pytanie. Potrzebuję dużych muszli do nadziewania a nigdzie nie mogę ich kupić :D jestem z woj.łódzkiego. Może ktoś wie???????? Cytuj
minia51 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Duże muszle i grube "rury" są w Realu. Cytuj
anitek22 Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 dziękuję, muszę się tam udać Cytuj
mac51 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Potrzebuję dużych muszli do nadziewania a nigdzie nie mogę ich kupić :) Jak to wygląda :D Czym i jak się to nadziewa :) :D Może pokażesz gotowe danie :) Pozdrawiam :D Cytuj
minia51 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
minia51 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Tak wyglądają muszle Cytuj
anitek22 Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Udało mi się kupić :D Cytuj
anitek22 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Muszle makaronowe 60 dkg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 50 dkg pieczarek 2 papryki czerwone 2 duże lub 4 małe cebule tyle plasterków sera ile muszli 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki chilli ( chyba, że ktoś lubi ostre to całą) sól i pieprz do smaku sos boloński Winiary 1 lub 2 w zależności od ilości jedzących . Sposób przygotowania: Makaron gotuję w osolonej wodzie. Nie może być jednak super miękki. Powinien być al dente! Mięso podsmażam na patelni z pieczarkami startymi na tarce, papryką i cebulą pokrojonymi w kosteczkę, dodaję przyprawy i duszę, aż wszystko zmięknie i woda zacznie odparowywać. Muszle odcedzam, hartuję w zimnej wodzie, mięso po ostudzeniu nakładam do muszli, na każdej kładę plasterek sera żółtego i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut, tak żeby ser się rozpuścił i trochę przyrumienił. Potem polewam sosem bolońskim. Ponieważ jest to danie włoskie pasuje do niego lampka dobrego czerwonego wina, lub po polsku-szklaneczka piwa. Smacznego !!! Cytuj
Basia K Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Ciekawy przepis,muszę spróbowac. A tak,na temat-ja takie muszle kupuję w "warzywniaku" koło mojego domu :D Cytuj
anitek22 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 a ja w żadnym sklepie nie mogłam spotkać :D na szczęście się udało :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.