Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję dużych muszli do nadziewania a nigdzie nie mogę ich kupić :)

Jak to wygląda :D Czym i jak się to nadziewa :) :D

Może pokażesz gotowe danie :)

Pozdrawiam :D

Opublikowano

Muszle makaronowe 60 dkg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 50 dkg pieczarek 2 papryki czerwone 2 duże lub 4 małe cebule tyle plasterków sera ile muszli 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki chilli ( chyba, że ktoś lubi ostre to całą) sól i pieprz do smaku sos boloński Winiary 1 lub 2 w zależności od ilości jedzących . Sposób przygotowania: Makaron gotuję w osolonej wodzie. Nie może być jednak super miękki. Powinien być al dente! Mięso podsmażam na patelni z pieczarkami startymi na tarce, papryką i cebulą pokrojonymi w kosteczkę, dodaję przyprawy i duszę, aż wszystko zmięknie i woda zacznie odparowywać. Muszle odcedzam, hartuję w zimnej wodzie, mięso po ostudzeniu nakładam do muszli, na każdej kładę plasterek sera żółtego i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut, tak żeby ser się rozpuścił i trochę przyrumienił. Potem polewam sosem bolońskim. Ponieważ jest to danie włoskie pasuje do niego lampka dobrego czerwonego wina, lub po polsku-szklaneczka piwa. Smacznego !!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.