Bahus Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Rolada ziołowa ze schabu 1 kg schabu wieprzowego 3 cebule 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku pęczek natki 1 mały seler korzeniowy 2 marchewki 1/2 szklanki bulionu z kostki 2/3 szklanki piwa sól, pieprz, rozmaryn Schab naciąć, rozłożyć, rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Cebule obrać, jedną posiekać. Natkę umyć, posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, wrzucić posiekaną cebulę, czosnek i natkę, smażyć 2-3 minuty. Mięso posmarować zielonym farszem, zrolować, obwiązać nicią. Cebulę pokroić w ósemki. Marchewki i seler zetrzeć na tarce. Resztę oleju rozgrzać w brytfannie, zrumienić roladę. Dodać warzywa, wlać gorące piwo i bulion, piec 1 godz. w temp. 200°C. Cytuj
uretan Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zrobiłem i polecam. Jest pyszne i ładnie wygląda na talerzu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.